top of page

I'm a title. Click here to edit me

מעורבות הורים בטיפול



  • כיצד מעורבות הורים תורמת לטיפול?

  • ​כיצד ניתן לקצר את משך הטיפול?

טיפול הינו תהליך הדרגתי המתרחש לאורך כל היום ובכל מקום, ולא רק מול שולחן בקליניקה.

אני מאוד מאמינה בהורים כשותפים חיוניים להצלחת הטיפול. אני מזמינה את ההורים לקחת חלק פעיל בטיפולים, לשאול את כל השאלות, לתרגל איתי ביחד בקליניקה, לרשום... כל אלו יסייעו להם להוציא את הטיפול מחדר הטיפולים אל חיי היומיום.



ילדים רגילים לתרגל ולהשתמש במיומנויות מסוימות בהקשרים מסוימים. ובדיוק כפי שהם מתנהגים שונה בבית של סבתא לעומת הבית של אמא (רק אצל סבתא אומרים "תודה", כי הם לומדים מהר שזה מה שסבתא דורשת), הם יכולים ללמוד שרק אצלי צריך לדבר בצורה מסויימת ולא להשתמש במה שלמדו אצלי בדיבור היומיומי. והרי זו המטרה שלנו- הדיבור ביומיום!

אינני מאמינה כי אני לבדי יכולה ליצור שינוי יעיל ומשמעותי אצל הילד בפגישה חד שבועית, ללא שותפים שיכולים להמשיך ולתרגל עם הילד במשך השבוע.

ההמלצה שלי לרב היא מציאת הזדמנויות ביומיום לתרגול המיומנויות הנלמדות, או הגדרת זמן תרגול בן לא יותר מ-10 דקות ביום. בסוף כל טיפול מתבצעת הדרכה של ההורים בנוגע לתרגול הרצוי השבוע, וכן אני מספקת את החומרים לכך (במידת הצורך).

הניסיון הקליני שלי מלמד כי כאשר ישנו תרגול בבית הטיפול יעיל בהרבה, וכך משך הטיפול מתקצר ובמקרים מסוימים עשוי אף להגיע למפגשים בודדים בלבד!

bottom of page